З-за великої кількості туристів з інших країн на Кубі сильно подорожчали продукти харчування…

До 2015 року країну відвідали більше 3,5 млн. іноземних мандрівників. У зв’язку з цим приватні ресторани почали у великих обсягах закуповувати продукти. Це поряд з введеним в 1960-х роках торговим ембарго США і поставками, погано налагодженим кубинськими властями, спричинило різке підвищення одних товарів і зникнення інших.

Зараз на острові сильно не вистачає помідорів, паприки, огірків, цибулі та інших товарів. Ці продукти можна знайти лише на кооперативних ринках, де їх вартість вкрай перебільшена. Єдиними клієнтами таких ринків залишаються ресторани, закуповують тут товари оптом. Місцеві мешканці не можуть дозволити собі такі витрати.

Як вважає Хуан Алехандро Тріана, економіст Гаванського університету, владі треба прийняти заходи щодо поліпшення ситуації, інакше через п’ять років така ситуація може обернутися загрозою національній безпеці країни.

У квітні ЗМІ повідомляли про пивному кризі на Кубі, викликаним приїздом великої кількості гостей з США. Напою не вистачає в таких місцевих закладах, як автозаправки і бари.