Якість проведення заходу безпосередньо залежить від якості та кількості їжі, що подається. Хороший кейтеринг може врятувати захід, поганий – звести нанівець всі ваші старання зробити ідеальний івент. Ця стаття витрат є досить витратною і вимагає ретельного вибору кейтерінгової компанії. А це заняття не з легких, так як пропозиції можуть відрізнятися за ціною в рази і їх досить складно порівнювати.
Критерії відбору від експертів івент-галузі допоможуть вам зорієнтуватися серед пропозицій і зробити правильний вибір.рекомендуюкейтеринг киев

— Чуйність і особиста зацікавленість у ваших потребах
Вас повинні багато слухати і задавати питання про вашу компанію, про майбутній захід і ваших гостей, про вашому бюджеті та уподобання. Багато компаній готові надати найкращі дегустаційні сети кращих продуктів за привабливими цінами. Це не може не насторожувати, як і відсутність належної зворотного зв’язку і комунікації з вами під час переговорів.

— Досвід роботи з конкретними форматами заходів.
Не всі кейтерингові компанії в змозі охопити весь спектр існуючих форматів заходів. У кожного є певна спеціалізація – будь то ВІП заходи і закриті вечірки або величезні корпоративи на кілька тисяч запрошених. Хтось- король заходів на природі з барбекю. Інший – робить шоу в закритих просторах. Запитуйте підрядника, які заходи вдаються йому краще всього, як довго він працює в цій ніші.

— Різноманітність варіантів меню
Майже у кожної кейтерингової компанії є стандартні меню з можливістю невеликих змін, що істотно не впливають на ціну. Ці меню змінюються в залежності від нових тенденцій ринку і сезону. Однак справжні професіонали завжди творчо підійдуть до складання дегустаційного меню для конкретного заходу з урахуванням ваших конкретних уподобань і потреб. Вони не відкинуть ваші запити зробити дієтичні, вегетаріанські страви, або дитяче меню. Їм по плечу спеціальне оформлення страв у відповідності з темою заходу. Вам залишиться лише продегустувати і вибрати потрібне.

— Готовність провести дегустацію
Перевірити подачу і якість кейтерингу можливо на попередній дегустації. Багато клієнтів її не замовляють, а інші просто не знають про такий сервіс. Домовившись про дегустації, ви повинні переконатися, що будуть запропоновані саме ті страви, які ви вибрали для заходу, а не інші схожі зразки. Зверніть увагу не тільки на смак і розмір порції, але і на подачу – як це буде виглядати на столі. При необхідності попросіть підібрати до страв відповідні напої. Відвідайте 3-4 дегустації для вибору оптимального постачальника.

— Кейтеринг повинен вписуватися в тематику заходу і відповідати майданчику
Суворому вечері з розсадженням – один варіант, неформальній вечірці на відкритому повітрі – інший. Кейтерингова компанія повинна бути в курсі вимог конкретного майданчика (а краще мати досвід роботи з нею), особливо якщо це стосується музейних залів або державних установ.Пропоную кейтеринг

— Контракт включає всі
Він повинен бути чітким і прозорим та містити умови, про які домовилися – конкретні позиції меню і напоїв, вага порцій, кількість гостей, вид подачі, ціни, послуги та багато іншого. Заздалегідь обговорите всі нестандартні позиції і послуги, включаючи додаткових працівників, збирання, утилізацію відходів. Передбачте варіанти відмови від замовлення повністю або зменшення/збільшення замовлення, умови, якщо кейтерінгова компанія сама відмовиться від замовлення. Увімкніть все контракт.

— Готовність запросити на захід
Не завжди позитивні відгуки інших можуть вам допомогти. Попросіть кейтерингову компанію відвідати захід з її участю. Декількох хвилин буває достатньо для отримання повної картини того, що буде й на вашому заході.